Ανακοίνωση του Κοιν.Στεκιού Χανίων για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

0
617

 

Ενώ οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, με την επίθεση στους μικροπωλητές στη Ραφήνα να διαδέχεται την επίθεση σε μετανάστες που ήταν σε φανάρια της Καλαμάτας και τον εμπρησμό κομμωτήριου Πακιστανού, αυτό που τρομάζει περισσότερο δεν είναι οι παράνομες ενέργειές τους, αλλά η ανοχή, η αποδοχή, ακόμα και η επικρότηση τέτοιων πρακτικών από ανθρώπους, που δεν είναι απαραίτητα φασίστες.

Οι συνήθεις δικαιολογίες είναι «η εγκληματικότητα των μεταναστών», «η απουσία του κράτους», «τα πολλά προβλήματα στα οποία η Χρυσή Αυγή προσφέρει λύσεις». Ωστόσο:

– Το να προσπαθεί κανείς να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα, προστρέχοντας σε εγκληματίες δεν είναι μόνο παράλογο, αλλά και επικίνδυνο. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η Μαφία να προσφέρει την «προστασία» που δεν παρέχει το κράτος, πάντοτε όμως οι «προστατευόμενοι» καταλήγουν εξαρτημένοι και ελεγχόμενοι από τους «προστάτες» τους. Εδώ βέβαια μπαίνει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ποιος είναι παράνομος, ποιος ελέγχει την παρανομία και εάν ένας άνθρωπος είναι παράνομος επειδή απλά έχει άλλο χρώμα το σώμα του, ή επειδή μιλάει άλλη γλώσσα. Σ’ αυτό βέβαια οι φασίστες έχουν απαντήσει προ πολλού με την «καθαρότητα της φυλής και του αίματος». Από αυτή τη ρατσιστική θέση είναι και το σύνθημά τους «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή».

– Αν το πρόβλημα είναι η συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια μας, τότε δεν έχει νόημα να τα βάζουμε με τους φτωχότερους. Πιο αποτελεσματικό θα ήταν να αναζητήσουμε αυτούς που μέσα από την κρίση γίνονται πλουσιότεροι. Βέβαια, απέναντι σε αυτούς οι Χρυσαυγίτες δεν τολμάνε να παραστήσουν τα παλικάρια. Προτιμούν τους εξαθλιωμένους και ανυπεράσπιστους μετανάστες, που ακόμα και σε αυτούς επιτίθενται άνανδρα και θρασύδειλα πολλοί μαζί, για να βγάλουν το ρατσιστικό τους μίσος.

– Ακόμα και αν κάποιοι βολεύονται με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, δεν πρέπει να αγνοούν ότι είναι πολύ πιθανό να είναι οι επόμενοι που θα δεχτούν επιθέσεις. Ήδη η Χρυσή Αυγή διακηρύσσει και προβαίνει σε επιθέσεις ενάντια σε ομοφυλόφιλους, σε διαφωνούντες, σε ανέστιους, σε όποιον δεν τους αρέσει. Έχει αναζητήσει άραγε κανείς από αυτούς που τους δικαιολογούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις γυναίκες ή για τα ΑΜΕΑ;

Η Ιστορία το έχει δείξει: αυτός που δεν αντέδρασε όταν επιτέθηκαν στους Εβραίους, στους τσιγγάνους, στους κομμουνιστές, γιατί δεν ήταν Εβραίος, τσιγγάνος, κομμουνιστής, δεν είχε κανένα να τον υποστηρίξει όταν ήρθε η σειρά του…

Αναδημοσίευση από : http://www.stekichania.gr