«Ανάπνευσε» Το βίντεο κάλεσμα στην γενική πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοέμβρη

Με αυτό το βίντεο καλεί στην γενική απεργία της 14ης Νοέμβρη το εργατικό συνδικάτο της CGT.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8Y-H_KssDdk&w=560&h=315]

Φυσικά κάτι αντίστοιχο στον ελλαδικό χώρο φαντάζει ουτοπία. Όπως ουτοπία φαντάζει και η συμμετοχή των εργαζόμενων στην πανευρωπαϊκή απεργία κάτω από την προστασία της ΓΣΕΕ, που περιορίζεται σε 3ωρη στάση εργασίας.  Αλλά πριν από καμιά δεκαριά ημέρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ διθυραμβικά ανακοίνωνε την έναρξη συνεργασίας με τις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Αλλά μάλλον για το προεδρείο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η έννοια συνεργασία έχει εντελώς διαφορετική ερμηνεία. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλά οποιοδήποτε ανθρώπου είναι πως παίζεται ένα παιχνίδι πάνω στις πλάτες του. Και σχηματίζεται άμεσα το ερώτημα: Γιατί δεν ενώνουμε τις φωνές μαζί με τους υπόλοιπους? Γιατί θέλουμε να μείνουμε μόνοι σε αυτό τον αγώνα? Δεν προορίζουν για κοινή μας μοίρα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση?

Αλλά την απάντηση που δεν θέλουν να την δώσουν οι αρχισυνδικαλιστές θα την δώσουμε εμείς στο δρόμο γιατί η τεχνητή οικονομική κρίση δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Σιγά σιγά βλέπουμε όλο και περισσότερες χώρες να μπαίνουν στο χορό που κατευθύνουν οι διεθνείς τραπεζίτες του ΔΝΤ , ενώ χτυπάνε μεμονωμένα τη μία χώρα μετά την άλλη, προσπαθώντας να στρέψουν και τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, όπως κάνουν εδώ και 3 χρόνια με τους κατοίκους του ελλαδικού χώρου. Και ακολουθούν οι κάτοικοι του υπόλοιπου ευρωπαϊκού νότου για να αποκτήσουν την ίδια ταμπέλα του αποδιοπομπαίου τράγου στα μάτια των όλο και λιγότερων μεσοαστών ψηφοφόρων της «πλούσιας» κεντρικής Ευρώπης. Γιατί η περίφημη μεσαία τάξη συρρικνώνεται όχι μόνο στις «αναπτυσσόμενες» χώρες, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα που δεν τους χρειάζονται πλέον σαν καταναλωτές τους πετάνε πίσω στον κάλαθο των αχρήστων για να ξαναβρούν την μοίρα και την ζωή των παππούδων τους ένα αιώνα πριν.

Δεν χρειάζονται βαθιές πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις πάνω στις αγορές, την τοπική και την διεθνή οικονομία ή τις εντεταλμένες «κυβερνήσεις» παγκοσμίως για να αντιληφθεί κανείς πως μόνος στόχος τους είναι η πλήρη εξαθλίωση και η σκλαβιά του ανθρώπινου γένους. Πλέον μιλάμε για παγκόσμια γενοκτονία και ταξικό πόλεμο που έχει κηρυχθεί από τις άρχουσες τάξεις προς κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Όσες παραχωρήσεις κέρδισαν οι εργαζόμενοι σε βάθος αιώνων μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, εξαφανίζονται εν μια νυκτί. Και αυτό συνεχίζεται συνδυαζόμενο με κρατική καταστολή και παρακρατική βία, με την βοήθεια των χειραγωγούμενων ΜΜΕ και συνδικαλιστών που προσπαθούν να προστατεύσουν τα προσωπικά τους κεκτημένα, αδιαφορώντας για το εργατικό κίνημα.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Δεν περιμένουμε από μια 24ωρη ή 48ωρη απεργία να αλλάξει τον κόσμο. Γνωρίζουμε πως μόνη μας ελπίδα είναι μια ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και να χτίσουμε πάνω στα ερείπια που θα μας αφήσει το καπιταλιστικό σύστημα. Ο μόνος λόγος που διαμαρτυρόμαστε είναι για την τυπική παρεμπόδιση στην προσπάθεια για να ενώσουμε τις φωνές και να μάθουμε όλοι οι λαοί μαζί να συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις ζωές μας και τον κόσμο που ζούμε. Να μην αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επιβίωση αλλά για την ανθρωπότητα. Αλλά αυτός είναι ο φόβος τους. Και τον φόβο αυτό ας τον επιβεβαιώσουμε, αύριο και κάθε μέρα, από εδώ και ύστερα, αγωνιζόμενοι καθημερινά στο δρόμο και σε κάθε γειτονιά. (Α)

Jonny B Androul

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες