ΟΡ.Μ.Α.: Η αντιφασιστική παρέμβαση στο ξενοδοχείο που φιλοξένησε τους φασίστες

Η αντιφασιστική σύσκεψη που είχε καλεστεί τις προηγούμενες εβδομάδες από την Ε.Α.Σ και την Ορ.Μ.Α. με την συμμετοχή οργανώσεων εν όψει της πανεργατικής συνδιάσκεψης απεργοσπαστών που καλούσε η Χρυσή Αυγή, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό στο ξενοδοχείο Crystal City. Έτσι λοιπόν, πλήθος αντιφασιστών στις 12 το μεσημέρι έστησε πανό έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου, μοίρασε προκηρύξεις, πέταξε φέιγ βολάν (η μία πλευρά τους γραμμένη στα αγγλικά, απευθυνόμενη στους τουρίστες) και έβαψε συνθήματα σε τοίχους της περιοχής.

Η πρώτη αντίδραση της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου ήταν να κλιμακώσει την ένταση ζητώντας το λόγο από τους αντιφασίστες και γκρινιάζοντας, επικαλούμενη τα ”δημοκρατικά” αισθήματα που την διακατέχουν. Στη συνέχεια έφτασε μία διμοιρία των ΜΑΤ η οποία πλησίασε την κινητοποίηση. Η πίεση από το κράτος και την ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου δεν πτόησαν τους αντιφασίστες που ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους όπως το είχαν προγραμματίσει.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα μίας συζήτησης που στήθηκε μεταξύ αντιφασιστών και μίας υπεύθυνης, αυτή δεσμεύτηκε πως ”το ξενοδοχείο δε θα ξανά-φιλοξενήσει εκδήλωση της Χρυσής Αυγής αν πρόκειται να υπάρχει κοινωνική κατακραυγή”. Η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Crystal City επέλεξε να γεμίσει τις τσέπες της με λεφτά βαμμένα με το αίμα του Παύλου Φύσσα, του Λουκμάν, μεταναστών και αντιφασιστών. Επέλεξε να σιγοντάρει τους δολοφόνους νεοναζί και να τους δώσει πάτημα για τη διάδοση του μίσους τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα με αποφασιστικότητα τιμωρεί όποιες πολιτικές ή επιχειρηματικές δυνάμεις, επιλέγουν να συνεργάζονται με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Κανένας εφησυχασμός. Κανένας δισταγμός.

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Αναδημοσίευση από ormantifa.wordpress.com

cebeceb5cebdcebfceb4cebfcf87ceb5ceafcebf-3

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες