Φιλανδία: Συγκρούσεις αναρχικών και αστυνομία κατά την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας (6/12)

0
197

filandia 0612

Την ημέρα της επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας της Φιλανδίας στις 6 Δεκέμβρη (έχει ταυτιστεί η επέτειος με εθνικιστικές εκδηλώσεις κτλ) πάνω από 500 σύντροφοι έκαναν πορεία και συγκρούστηκαν άγρια με τους μπάτσους που είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από την λαϊκίστικη εκδήλωση στο Tampere-talo (συνεδριακό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης στην πόλη Tampere) γεμάτη από μεγαλοκαπιταλιστές- οικονομικούς παράγοντες, πολιτικούς, κυβερνητικούς παράγοντες των υψηλότερων θέσεων κτλ.Οι σύντροφοι βροντοφωνάζοντας ταξικός πόλεμος συγκρούστηκαν παρά την άγρια καταστολή των μπάτσων.

Διέλυσαν τον φράχτη που ήταν τοποθετημένος για να προστατεύει την εκδήλωση των εξουσιαστών και επιτέθηκαν με μπουκάλια, χρώμα, μπαστούνια, πέτρες, φωτοβολίδες κτλ πολλές φορές προς το Tampere-talo και στους μπάτσους (πολλοί ήταν με άλογα). Καπιταλιστικοί στόχοι – κρατικοί στόχοι δέχθηκαν την οργή των συντρόφων στο κέντρο της πόλης και στους γύρω δρόμους από το κτίριο που προανέφερα, που ήταν μαζεμένη όλη η μεγαλοαστική τάξη. Η ατμόσφαιρα ήταν πνιγμένη στα δακρυγόνα και τα γουρούνια έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού κτλ και τραυμάτισαν χτυπώντας στο κεφάλι αρκετούς συντρόφους. 28 σύντροφοι συνελήφθησαν (πολλοί βγήκαν με εγγυήσεις τις επόμενες ημέρες, με χρηματικά πρόστιμα κτλ) ενώ αρκετά γουρούνια φύγανε τραυματισμένα.

Η κοινωνική πάλη των κατώτατων τάξεων σε όλον τον κόσμο έχει γίνει αρκετά επιθετική τα τελευταία χρόνια γιατί η εκμετάλλευση των πλουσίων ενάντια στην πλειοψηφία των φτωχών όλης της ανθρωπότητας έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η ύφεση και η ύφεση που προπαγανδίζουν είναι το <παιχνίδι> των καπιταλιστών για να κλιμακώσουν την καταπίεση και την εξαθλίωση των κατώτατων τάξεων. Πρίν από ενάμισι χρόνο στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλωτές κατέλαβαν το πάρκο κοντά στο χρηματιστήριο της Wall Street, ένα ίσως από τα μεγαλύτερα σύμβολα του καπιταλισμού.

Η επιθετική διάθεση των κατώτατων τάξεων φαίνεται να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο είναι ένα δείγμα για το τι θα επακολουθήσει γιατί εκεί ο κόσμος έχει συσσωρευμένη οργή. Στην Μεσόγειο, Ελλάδα, Ισπανία κτλ. Αυτά τα κοινωνικά κινήματα με αρκετό κόσμο πολύ κοντά στην αναρχική ιδεολογία έχουν αποκτήσει νέους υποστηρικτές.

via athens.indymedia

filandia 0612a

filandia 0612b

filandia 0612c